top of page
艾灸1212.jpg

Moxa therapie

 

 

Moxa is van oudsher een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Als therapie heeft het specifiek publiek, wat voor de een aangenaam is wordt door een ander als onprettig ervaren.

Moxa is het branden van een gedroogd kruid ( Bijvoetkruid) dat in de vorm van een staafje is gerold (sigaartje). Dit brandende staafje wordt vlak boven de slappe, koude, futloze of gezwollen plekken gehouden, die zich op de voet bevinden. Hierbij wordt het weefsel door de warmte en de stimulerende werking van de kruiden behandeld. Na verloop van enkele behandelingen kunnen energiebanen en reflexpunten weer beter doorstromen en aan het lichaamsproces deelnemen.

 

Moxa is onder andere aan te bevelen bij chronische pijnen, slapte van het weefsel, gebrekkige energie in het lichaam en slapeloosheid. Ook littekens kunnen heel goed met moxa behandeld worden. Door enkele moxa behandelingen kunnen blokkades doorbroken worden en lichaamsfuncties weer tot leven komen. Moxa is effectief bij vochtige en koude weersomstandigheden. In de winter als de temperaturen buiten dalen, is de Moxa behandelingen het meest effectief.

We zien uw bezoek graag tegemoet!

Arnhemseweg 9F 

3811 NN Amersfoort

kungfutuina@gmail.com

Tel:  033 7501 751

WhatsApp:  06 22388922

We zien uw bezoek graag tegemoet!

Arnhemseweg 9F 

3811 NN Amersfoort

Mobiel: 0622388922

WhatsApp:  06 22388922

bottom of page