top of page
cbc19efb8beeb0dcba9fa1f97690e11ea7eabc84

Meridianen

 

 

De meridianen (of energiekanalen) vormen het netwerk van kanalen waardoor qi, bloed, vloeistoffen en essentie circuleren. Vaak wordt het netwerk vergeleken met rivieren, beekjes, zeeën en meren.

De functies van de meridianen zijn het transporteren van qi en bloed door en het integreren met het lichaam. Ze vormen verbindingen tussen organen onderling en tussen de organen en bijbehorende weefsels en zintuigen. Ze verbinden boven met onder, links met rechts, binnen met buiten. Naast het voeden van het lichaam met qi en bloed en het verbinden van binnen- en buitenwereld, hebben de meridianen ook een beschermende functie en vormen verschillende energetische niveau's van het lichaam.

Op die meridianen liggen punten waarop de energie-circulatie in het lichaam kan worden beïnvloed. Zo kan een teveel aan qi worden verminderd, een tekort worden aangevuld of kunnen opstoppingen in de circulatie worden opgeheven.

Als er een tekort is of een teveel, of als er sprake is van stagnatie van de levensenergie, ben je ziek. Door dus via de drukpunten invloed uit te oefenen op het energiesysteem, kan een zieke worden genezen.

Dat is, heel in het kort gezegd, wat er gebeurt bij een acupunctuur- of TuiNa behandeling. Bij acupunctuur worden de punten met naalden beïnvloed, bij TuiNa via massage, bij een behandeling met Moxa met een brandend kruid.

We zien uw bezoek graag tegemoet!

Arnhemseweg 9F 

3811 NN Amersfoort

kungfutuina@gmail.com

Tel:  033 7501 751

WhatsApp:  06 22388922

We zien uw bezoek graag tegemoet!

Arnhemseweg 9F 

3811 NN Amersfoort

Mobiel: 0622388922

WhatsApp:  06 22388922

bottom of page