top of page

Wat is Orthopedie – Tuina.

 

De Tuina-technieken zijn gebaseerd op een diepgaand inzicht in en begrip van de anatomische en psychologische kennis van de mens.

 

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (de meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam, houdt het in stand, voedt het en laat het leven. Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen.

 

Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen, kan, door massage van de daarop aanwezige energiepunten, de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed. Natuurlijk kunnen zo ook klachten worden behandeld die direct met het huid te maken hebben.

 

Tuina maakt o.a. gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende bewegingen, kloppen e.d., waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. Tuinamassage heeft ook veel gevarieerde manipulatietechnieken. De keuze van de techniek berust op de oorzaak van de ziekte en de klachten van de patiënt.

 

Het lijkt allemaal nogal ruw en krachtig. Als je een goede Tuinatherapeut bezig ziet, is het meer ballet en oerdans, wat er op je lichaam plaatsvindt. En zo voelt het ook.

 

Tuina verbetert de gezondheid van zowel de lichaamsstructuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn worden bestreden en kan ervoor worden gezorgd dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Daarnaast verbetert Tuina in belangrijke mate de weerstand van het lichaam. Een Tuina behandeling heeft daarnaast tot gevolg dat gifstoffen uit het lichaam worden verdreven.

 

Tuina is heel goed toe te passen bij b.v.:

 

 • Migraine

 • Ischias en andere vormen van chronische pijn.

 • Voor klachten die samenhangen met spier- en skeletproblemen en klachten die samenhangen met chronische stress, waaronder spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen.

推拿图.jpg

                                        Wanneer Tuina

 

  welke klachten is tuina-therapie geschikt?

   

     A.Orthopedische klachten en blessures

 

 1. Cervicale spondylopathie , stijve nek

 2. Periarthris van de schouder , verrekte schouder, tendinitis van de m. suprasponatus, tendinitis van de biceps brachii

 3. Mediale en laterale humerale epocondylitis (tenniselleboog), letsel van de elleboog

 4. Verstuiking van de pols, tenosyniovitis stenosans, verstuiking van de vingergewrichten, cyste van het polsgewricht

 5. Costale chondritis, verstoring van de thoracale en lumbale wervels

 6. Hernia, acute en chronische verrekking van de lumbale spieren, semi- dislocatie van het sacro-illiacaal gewricht, retrograde spondylopathie

 7. Letsel van het heupgewricht, letsel van de adductor spieren, letsel van de superiore cluniale zenuwen, letsel van de piriformisspier, ischias

 8. Verrekking van het kniegewricht, letsel van de mediale en laterale ligamenten van de knie, traumatische bursitis, chondromalacie van de patella

 9. Verstuiking van het enkelgewricht, ttendinitis van de achillespees,sponren op het hielbot, osteoartritis van het enkelgewricht

 

    B.Interne en gynaecologische aandoeningen

 

 1. Vermoeidheidssymdroom, griep, hoofdpijn, tandpijn, gezichtsverlamming

 2. Maagpijn,pijn in de lumbale regio, slapeloosheid, dysmenorrhea

 3. Spijsverteringsklachten, diarree, constipatie, torticollis bij kinderen

 4. Enuresis(bedplassen) bij kinderen

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

                     Preventieve Massage: Blijf vitaal en word gezond oud

 

 

Preventieve massage heeft in China een historie van meer dan 2000 jaar. Deze vorm van massage wint niet alleen in Azie aan populariteit maar over de hele wereld worden naast de wonderbaarlijke effecten op het zenuwstelsel en afweersysteem, de bevordering van de circulatie, het ontspannen van de pezen, ook de onstekingremmende en pijnstillende werking erkend. Naarmate de jaren verstrijken, krijgt eenieder te maken met een vermindering van desbetreffende orgaan functies. Vooral diegenen die nogal weinig bewegen geldt dat de bloedsomloop nogal traag is. Dit kan leiden tot thrombose of arteriosclerose, wat vervolgens weer kan leiden tot cardiovasculaire of cerebrovasculaire aandoeningen. Juist voor dit soort mensen, die eigenlijk te weinig bewegen is deze vorm van preventieve massage uitermate geschikt om de bloedsomloop door het gehele lichaam te bevorderen en veroudering tegen te gaan. Het losmaken van de spieren en de zenuwen laten ontspannen heeft ook een heilzame werking bij mensen die lijden aan stress of die constant onder grote druk staan. Over de gehele wereld zijn er een hoop mensen die de nuttige werking van langdurige preventieve massage ondervonden hebben en er is niemand die hier geen baat bij heeft gehad.

121212.png

We zien uw bezoek graag tegemoet!

Arnhemseweg 9F 

3811 NN Amersfoort

kungfutuina@gmail.com

Tel:  033 7501 751

WhatsApp:  06 22388922

We zien uw bezoek graag tegemoet!

Arnhemseweg 9F 

3811 NN Amersfoort

Mobiel: 0622388922

WhatsApp:  06 22388922

bottom of page